Rentoutus

Rentoutumisen taito on synnynnäinen ja se on meissä jokaisessa. Rentoutuminen on hetki hiljaisuutta, levollisuutta ja voimia antavaa hiljentymistä, joka kuitenkin helposti unohtuu kaiken kiireen ja stressin keskellä. Toisaalta, juuri rentoutumisen puute on osasyy stressiin ja kiireeseen.

Ohjattu rentoutus on hyvä tapa saada taas kiinni unohtuneesta rentoutumisen ideasta. Se auttaa sinua sulkemaan pois ulkopuolisia häiriötekijöitä ja keskittymään rentoutumiseen. Rentoutusohjauksesta voi saada apua esim. uneen ja nukkumiseen liittyvissä ongelmissa.

Rentoutusohjaus alkaa pienellä haastattelulla jossa selvitellään esim. ohjattavan rentoutumiseen liittyviä haasteita. Tästä siirrytään eteenpäin hengitysharjoitteilla ja kehon osien rentouttamisella. Tämän jälkeen rentouden tilaa syvennetään ja tehdään esim. mielikuvamatka hyvän olon paikkaan. Lopuksi ohjattava palautellaan normaaliin vireys- ja toimintakykyyn.

Rentoutunut mieli toimii selkeästi ja keskittyneesti, rentous heijastuu myös fyysiseen olemukseen. Vaikutukset ovat mitattavissa mm. verenpaineen laskuna, stressihormonien vähenemisenä sekä mielihyvää tuottavan endorfiinin lisääntyneenä erittymisenä.

Ota yhteyttä